Dellebeke: “Meestal zijn banken de eerste instanties die na een overlijden om zo’n verklaring vragen, zodat zij de juiste personen toegang geven tot een bankrekening. Ook als je als erfgenaam de woning van de overledene gaat verkopen vraagt de makelaar vaak naar een verklaring van erfrecht. Vroeger ging je daarvoor naar de plaatselijke notaris, die vervolgens de nodige onderzoeken startte en na een paar weken de verklaring afgaf.

Bij Verklaringvanerfrecht.nl kan dat digitaal. Via de mail lever je alle gegevens aan zoals onder andere een kopie van een eventueel testament en de gegevens van de erfgenamen. De notarissen die betrokken zijn bij Verklaringvanerfrecht.nl gaan dan dezelfde onderzoeken doen. Bij de gemeente kijken of de gegevens kloppen, of het laatste testament in het bezit is en uiteindelijk geeft een bevoegd notaris de verklaring van erfrecht af.

Voordelen

Het bedrijf heeft klanten uit alle leeftijdsgroepen en heeft al ruim 6000 aanvragen uit heel Nederland behandeld. Dellebeke legt uit: “Gemiddeld ligt het tarief lager, omdat je bij ons niet langskomt voor een bespreking, maar alles via de mail of de telefoon doet. Daarom is de drempel wat lager en zijn we ook wat sneller dan de gemiddelde notaris. Vragen beantwoorden we liefst nog dezelfde dag."

Helderheid

"Ook geven we vooraf een duidelijke kostenopgave, dus kom je niet voor verrassingen te staan. Behalve voor een verklaring van erfrecht kun je bij ons ook terecht voor de aangifte erfbelasting en de gehele verdere afwikkeling van de nalatenschap. Niet in alle gevallen moet je erfbelasting betalen. Dit hangt af van wat je erft of van het advies dat wij geven welke keuze je het best kan maken. We adviseren ook hoe je een erfenis moet aanvaarden als er bijvoorbeeld schulden zijn. Eigenlijk over alles wat met erfrecht te maken heeft.”