Arthur Ike maakt al 27 jaar uitvaartreportages met zijn bedrijf AR Video. “Het terugkijken van een uitvaart kan voor veel mensen een enorme steun zijn. De bloemstukken met lieve woorden, de rouwkaart, de buurman op de vijfde rij, de speeches; alles wat niet gezien of juist vergeten is, wordt nu een tastbare herinnering.”

Het is meer dan de webcam opname van het uitvaartcentrum. Ook het vertrek thuis en de condoleance kunnen worden gefilmd. “Met een professionele uitvaartreportage worden alle belangrijke momenten passend in beeld gebracht.”

Een bijzonder geschenk

Een uitvaartreportage kan ook houvast geven voor kinderen die een ouder verliezen en nog niet beseffen wat er precies gebeurt. Of voor nabestaanden die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze in het ziekenhuis liggen of in het buitenland wonen.

Alles wat niet gezien of juist vergeten is, wordt nu een tastbare herinnering.

Naast de uitvaartreportage is er nóg een oplossing om ervoor te zorgen dat nabestaanden toch de uitvaart kunnen meemaken; een live-stream. Hierdoor kan overal ter wereld meegekeken worden. Compleet veilig, er blijven geen beelden achter op het internet.

“Afgelopen zomer heb ik onder andere de uitvaart van een achtjarig meisje uitgezonden, zodat haar klasgenootjes en familieleden die op vakantie waren ook mee konden kijken. Het was heel bijzonder om dit voor hen te mogen verzorgen.”

Respectvol en onopvallend

Uiteraard wordt een uitvaartreportage zo respectvol en onopvallend mogelijk vastgelegd. Arthur beschikt zelfs over een drone, waardoor er op afstand een mooi overzicht van bijvoorbeeld het graf gemaakt kan worden.

“Onlangs werd een vrouw die honderd was geworden door zes van haar kinderen, waarvan de oudste 75 jaar, de kerk in- en uitgedragen. De video hiervan is voor hen nu een waardevol familiedocument.