Hoe heeft u dit seizoen van Heel Holland Bakt ervaren? 

Het was heel erg leuk al hoewel je hele lange dagen maakt. Van 9 uur tot 19u ’s avonds. Ook moet je veel wachten, want de taarten zijn natuurlijk niet gelijk klaar. Met Robèrt, Janny en de rest van de ploeg is het heel gezellig. Het voelt als één grote familie.

Het volgende seizoen wordt waarschijnlijk in november en december gemaakt. Dat zijn natuurlijk leuke maanden, waarin er veel gebakt wordt. Voor het publiek ook leuk om ideeën op te doen voor Sinterklaas, Kerst of Oud&Nieuw.

En wordt er in huize Van Duin nu ook volop gebakken?

Nee, ik ben zelf geen zoetekauw. Ik vind een gebakje op een verjaardag wel lekker en uiteraard proef ik de prachtige creaties, maar ik heb zelf niet zoveel met taarten. Ik kook wel, al hoewel mijn partner, Martin, het vaker doet.

Wat ik dan maak? Ik ben van de gezonde Hollandse pot. De trends op het gebied van bakken ben ik niet zo mee bezig. Dat is meer de rol van Janny en Robèrt. Ik ben de storende factor in het geheel.

Wat zijn de meest memorabele momenten van Heel Holland Bakt?

Het fragment waarin de toffeecake van burgemeester van Uithoorn instortte, vond ik erg grappig, maar ook het moment waarop ik samen met Janny en Robèrt op mijn golfkarretje de bakkerstent inreed.

Eigenlijk zijn het veel kleine momenten, die moeilijk uit te leggen zijn en waar je bij geweest moet zijn. Toen Hans, de jongste deelnemer van het programma won, was ook een bijzonder moment.

Wat maakt het programma zo succesvol?

Het enthousiasme van de deelnemers en de begeleiding van Janny en Robèrt.

Wat is het belangrijkste dat u heeft geleerd van Heel Holland Bakt?

 Je moet veel geduld hebben om een taart te bakken.