Peter van Gerner

Manager digital en e-commerce Veneta

“Veneta is online aanbieder van raamdecoratie op maat. Alles wat wij verkopen is honderd procent op maat gemaakt; wij produceren op de millimeter nauwkeurig. Onze producten lopen uiteen van houten en aluminium jaloezieën tot plisségordijnen en van standaard gordijnen tot rolgordijnen. Veneta is ontstaan vanuit de behoefte om kwaliteitsproducten binnen de maatwerk raamdecoratiebranche aan te kunnen bieden tegen internetprijzen, maar dan wel met het serviceniveau dat de klant van een speciaalzaak gewend is.

Het is een volledig online concept, waarbij de klant altijd de keuze heeft om specialistische hulp in te schakelen. Wij hebben de overbodige schakels uit de keten verwijderd, zodat we rechtstreeks vanaf de fabrikant aan de consument leveren. Geen voorraden, dure winkelpanden of tussenhandel dus. Dat maakt dat wij onze producten voor een goede prijs kunnen aanbieden, terwijl het toch van hoge kwaliteit is. Duurzaamheid is voor ons ook een belangrijk thema. Neem onze plisségordijnen bijvoorbeeld, deze hebben een enorme isolerende waarde. In de winter houden ze warmte binnen en in de zomer warmte buiten.

Gegarandeerd succes

Op onze website kan de klant van begin tot eind het aankoopproces doorlopen; onze producten bekijken, het gewenste product samenstellen en de bestelling plaatsen. Hier hoeven wij in principe niet tussen te zitten. Wij bieden echter ook gratis de mogelijkheid tot hulp op afstand. Klanten kunnen een foto van hun raam maken en deze middels onze unieke fotoservice uploaden. Vervolgens wordt contact gezocht met de klant door onze specialisten, zodat zij advies kunnen uitbrengen. Vaak gaat dit over het kiezen van de juiste raambekleding.

Sommige productsoorten vallen af bij bepaalde type ramen en het is toch fijn om hier zekerheid over te hebben. De adviseurs kunnen echter ook hulp bieden bij het opmeten van de ramen. Verschillende raamsoorten vragen om verschillende metingen, denk maar aan een raam met een raamklink of een raam in een oud huis dat een beetje schuin is. Bovenop het online advies bieden we bij alle bestellingen ook een gratis meetverzekering. Dit betekent dat de klant geen risico loopt als de meting niet klopt. Je krijgt namelijk gratis een nieuw product wanneer dit het geval is.

De beste service

Ondanks dat ons concept online is en we hier alle mogelijkheden bieden, willen we klanten ook offline hulp kunnen bieden. Sommige ramen zijn bijvoorbeeld te lastig om zelf op te meten. Ook vinden klanten het soms fijner dat er iemand persoonlijk langs komt om advies te geven over het soort raamdecoratie dat het beste toegepast kan worden. Daarom hebben wij 22 eigen adviseurs in Nederland en België die bij klanten thuiskomen, ook in de avond en in het weekend. Indien nodig kunnen zij onze klanten van begin tot eind bij de hand nemen. Advies geven, opmeten, offertes opstellen; het is allemaal kosteloos en vrijblijvend.

Om de onzekerheid van het online bestellen nóg meer weg te nemen en het serviceniveau van een speciaalzaak te waarborgen, kunnen onze klanten tot slot nog kosteloos onze stalen bestellen. Wij sturen na de aanvraag binnen twee werkdagen de aangevraagde stalen via de post op. Zo geven we de klant de gelegenheid het product echt te zien en voelen. Hoe is de lichtval? Wat is de structuur? Het product in handen hebben is iets wat nog net dat beetje extra zekerheid geeft. Dat begrijpen wij natuurlijk ook.”