Anton van Duijn
Bloomons style director

Fall in love with fall. In de najaarscollectie van bloomon, New Romantics, speelt individualiteit een belangrijke rol. Dat betekent aandacht voor de vorm en structuur van iedere unieke bloem.

Brand creative Paul Aguirre haalde zijn inspiratie uit de muziek van Solange en Frank Ocean die uitgaan van de kracht van het individu. “En van fotograaf Karl Blossfeldt, die ooit als eerste individuele bloemen en planten vastlegde op beeld.

We willen de consument letterlijk weer verliefd laten worden op bloemen. Om tot de collecties te komen spit ik woon- en designbladen door, bezoek ik department stores en reis ik enorm veel. Uit al die indrukken, kleuren en beelden ontstaat uiteindelijk een moodboard van drie meter hoog.”

Luchtige stijl

Het is Anton van Duijn die als bloomons style director bedenkt welke (seizoens)bloemen er bij de collecties en kleuren passen en die dit vertaalt naar de verschillende formaten small, medium en large.

Anton: “Hoogteverschillen creëren een luchtige stijl”

We stellen de kwekers met wie we samenwerken ruim van tevoren op de hoogte van onze nieuwe designs zodat ze uiteindelijk de exacte aantallen kunnen leveren. New Romantics heeft een botanisch karakter met grote bladeren zoals het Monsterablad.

Er is een bos met bijna alleen maar cerise-tonen. Een andere is meer woestijnachtig met veel lila- en grijstinten. We gebruiken bekende bloemen zoals de dahlia, maar ook de vrij unieke gloriosa. Typerend zijn altijd de hoogteverschillen. Die creëren een luchtige stijl en zorgen ervoor dat iedere bloem een podium krijgt.”