“Ik ben gek op interieur. Met kleding kun je uitdrukken wie je bent, maar met interieur des te meer. Dagelijks ben ik er mee bezig. Als Creative Director bij Westwing Home & Living, een online interieurshop waar je iedere dag nieuwe campagnes met verrassende interieuritems vindt, ben ik verantwoordelijk voor de look & feel van het merk.

Je kunt het zien als een shoppable magazine met elke dag nieuw aanbod. Daarnaast werk ik als artdirector, interieur- en modestyliste en ben ik te zien op TV als jurylid van House Rules Holland.

Woongeluk

Sinds ik met mijn vriend in deze jaren 20 woning in Den Haag woon, snap ik wat mensen bedoelen met woongeluk! Ik zag gelijk de potentie van het huis. Ook al hebben we de indeling helemaal omgegooid.

''Ik geniet elke ochtend van de mooie lucht in mijn groene vintage Artifort stoel''

Boven hebben we een loft met veel daglicht gecreëerd. We slapen en werken daaronder. Dat maakt het huis zo bijzonder. Ook mijn bij elkaar verzamelde interieur maakt het uniek; spullen met een persoonlijk verhaal. Het is een mix van oude en nieuwe items.

Ik geniet elke ochtend van de mooie lucht in mijn groene vintage Artifort stoel. Een andere favoriet is mijn set vlinderstoelen van Arne Jacobsen, mijn eerste interieuraankoop toen ik 17 jaar geleden alleen ging wonen. En de oude Indische verhuiskist in de keuken is een erfstuk van mijn stief-oma.

Neutraal en toch opvallend

Mijn eigen huis is in de basis neutraal en licht. Daaromheen gebeurt van alles; in kleuren, materialen en opvallende items. Ik vind het belangrijk dat een huis op zichzelf al karakter heeft, zelfs als je alle meubels weghaalt. Daarom heb ik gekozen voor matzwarte verwarmingen, dat geeft een mooi contrast.

En de badkamer niet te vergeten; één van mijn favoriete plekjes. Het is een moderne variant van een Hamam, met een losstaand bad en handgemaakte Marokkaanse tegeltjes.

Het huis van Odette

Inspiratie

Waar ik inspiratie opdoe? Overal! Kijk vooral verder dan interieurplaatjes. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in de mode, muziek en films? Let op kleuren, vormen en stoffen.

En koop als je gaat verhuizen pas nieuwe spullen wanneer je in je nieuwe huis woont. Pas dan weet je waar je het liefst zit, wat je looproute is en waar de zon precies op komt. Laat je inspireren door je eigen huis!