Woonkamer Colour Code

“De woonkamer is vrij heftig”, zegt José Molenaar meteen. Ze is adjunct-hoofdredacteur van Eigen Huis & Interieur dat speciaal voor de beurs een huis heeft ingericht ter inspiratie. In een bonte mix worden kleuren zoals roze, geel en groen met elkaar afgewisseld en gecombineerd met grafische prints. Veel van alles, met een onderliggende thematiek.

“De trends duiden op het los zijn van conventies, op lef, geen concessies doen en je uit durven leven. Op uitbundigheid ook, en extraversie. Niemand zal de inrichting helemaal overnemen, maar delen kunnen wel inspireren. Er is zeker sprake van een kleurtrend. Meubels worden nu al in meer uitgesproken tinten gestoffeerd dan vijf jaar geleden.”

Keuken Modern Botanic

‘Groene oase’ en ‘modern klassiek’ zijn de termen waarin de keuken in het paviljoen is te vangen. Wat zien we? “Een strak kookgedeelte in donker hout met combinaties van messing en marmer.

“Nieuw is het extreem doorgevoerde gebruik van kurk”

Het botanische aspect zit ‘m in gegroepeerde, grote planten en de koppeling van keuken aan serre en tuin.” Keukens zijn echte leefplekken en bevatten steeds vaker huiselijke elementen. Keukenkastjes kunnen overlopen in een dressoir van hetzelfde materiaal in de woonkamer.

De groene trend die nu heerst wordt doorgevoerd, met natuurlijke producten die de boventoon voeren. “Mensen willen meer duurzaam wonen en de vraag naar eerlijke materialen wordt groter.”

Badkamer New Graphic

In de “natte ruimte” in het paviljoen is gekozen voor een relatief minimalistische uitstraling. Zwart en wit zijn de smaakmakers. Soms in tegelwerk en zwarte voegen, andere keren in grafische patronen.

Ook is er een steeds terugkerend lijnenspel. Noviteit is een vierkant bad. “Deze stijl speelt in op de menselijke behoefte om zaken meer te begrijpen en de wil om orde te scheppen. Ook appelleert deze ruimte aan een verlangen naar rust.

Geheel nieuw zijn de facetten in deze badkamer niet, ze zijn meer een vervolg op eerdere trends. Voor het creëren van een lijnenspel zagen we eerder bijvoorbeeld al washi tape opduiken in wonen en design maar dat was kleurrijker.”

Slaapkamer Scandinavian Luxury

De trend van Scandinavisch design is volgens Eigen Huis & Interieur bij uitstek geschikt voor een sfeervolle, vrouwelijke en weelderige slaapkamer. Natuurlijke materialen en blank hout worden er afgewisseld met pastels.

Nieuw is het extreem doorgevoerde gebruik van kurk in vloer en wand, zegt Molenaar. “De zachte uitstraling van de slaapkamer speelt in op de behoefte aan rust en geborgenheid in huis, het is een plek waar je alles lekker even kunt laten.

Zeker in een tijd van social media moet dit de kamer zijn waar je écht helemaal jezelf mag zijn. De Scandinavische mix die natuurlijke materialen met lichte tinten -en ruw en ruig met zacht- combineert blijven we voorlopig nog wel een tijd zien.”