Voor het programma had het model natuurlijk ook al enige ervaring met fotografisch werk, maar de positie achter de camera is Feenstra zó goed bevallen dat ze dit heeft voortgezet. En niet zonder succes: ze wordt regelmatig ingezet voor grote klussen en is vaste fotograaf voor tijdschrift ‘Wendy’ van Wendy van Dijk. Feenstra: “Ik vind fotografie gewoon heel erg tof omdat er geen grenzen zijn. Het is heel veelzijdig: je kan foto’s maken van dieren, mensen, natuur, architectuur, noem maar op.

Elke foto is weer een nieuwe uitdaging, de creativiteit is oneindig. Alles mag en alles kan: je kan zo ver gaan als je zelf wil. Het is een vorm van vrije kunst die mij heel goed ligt en die me energie geeft. Als je er talent voor hebt dan kan je snel ver komen.”

Jeroen Spitzenberger en Chantal Janzen vastgelegd door Kim Feenstra

Enige ervaring

Feenstra had als model natuurlijk wel enige ervaring met fotografie, maar dat was vooral vóór de camera. Uiteraard moet je als model ook je Instagramfeed goed bijhouden, dus ze was ook bedreven in het maken van een selfie, maar niet op dit hoge niveau zoals ze zelf zegt. Op dit moment doet ze vooral klussen waarbij  ze mensen fotografeert. 

Feenstra laat zich graag inspireren door een persoonlijkheid. Datzelfde geldt als ze op reis is en foto’s van dieren of een landschap maakt: er moet een bepaalde trigger zijn die haar inspireert. Feenstra: “Maar ik ga er niet naar op zoek, want dan wordt het te geforceerd. Ik laat het liever ontstaan en ik laat het moment mij vinden.”

Advies

Feenstra vindt een foto mooi als ze ernaar kan blijven kijken en ze elke keer weer iets nieuws kan ontdekken, ze er een ander gevoel bij krijgt of er op een andere manier over na gaat denken. Nog een laatste tip van de fotografe voor een twijfelende beginner: “Als je het echt wil leren dan moet je jezelf aanleren om manueel te schieten.

Vergelijk het met rijden in een automaat en rijden in een schakelauto. Beide werkt, maar écht rijden doe je toch in een schakelauto. Wees niet te bang om te leren en neem advies aan van andere fotografen, maar blijf op je eigen pad.” En vooral: alles kan en alles mag, leef je uit!