Kerst vier je in Zuid-Limburg

Het wordt weer kouder en het schemert steeds vroeger. Tijd voor de open haard, kaarsjes en gezelligheid. En de unieke kerstsfeer in de Zuidelijkste provincie van Nederland! Want tegen het einde van het jaar verandert Zuid-Limburg in dé kerstregio van Nederland.

Kröller-Müller: 80 belangrijke aanwinsten voor 40 Nederlandse musea in één tentoonstelling!

Op initiatief van de Vereniging Rembrandt organiseert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Als kunst je lief is. Voor één keer zijn ruim 80 belangrijke aankopen van 40 Nederlandse musea bijeengebracht die de afgelopen 10 jaar mede zijn verworven met steun van de Vereniging. Als kunst je lief is toont de volle breedte van de museale aankopen: van een 3000 jaar oud Egyptisch beeld uit het Allard Pierson Museum in Amsterdam tot een schilderij van Neo Rauch uit Museum de Fundatie in Zwolle dat 2 jaar geleden nog in het atelier van de kunstenaar stond.

Wintertijd in het Bakkerijmuseum

In de schatkamers van de bakker hangt de sfeer van vroeger en de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Met enthousiasme, kennis en kunde van de bevlogen bakkers wordt u ontvangen. Bij binnenkomst klingelt de deurbel en zet u meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen.

Winter op het Muiderslot

Onder de rook van Amsterdam ligt het best bewaarde en stoerste middeleeuwse kasteel van Nederland: Rijksmuseum Muiderslot. In de donkere dagen voor kerst en in de kerstvakantie zijn er diverse warme winteractiviteiten. Kom langs en dompel in je onder in kerstmuziek, theatervoorstelling, speciale winterse rondleidingen of een workshop ‘kersttruitjes breien’. Leuk voor jong en oud!

Extravagantste expositie tot nu toe in Cube design museum

Cube design museum in Kerkrade opende op 22 september 2018 de extravagantste expositie tot nu toe. In ‘LUXE? Veranderende verlangens’ vergaap je je aan de meest exclusieve luxe-objecten: een limited edition handtas van Hermès, de zigzag chair van Rietveld en een zeer kostbaar horloge van het Zwitserse merk Hublot. Maar deze expositie gaat verder dan dat, want na je bezoek zal je visie op luxe nooit meer hetzelfde zijn.

De kerstopstelling bij Kasteel en Landgoed Middachten

Kasteel en Landgoed Middachten hebben een rijke en lange historie vanaf 1190 en zijn nog steeds in particulier bezit; inmiddels gerund door de vijfentwintigste generatie. Middachten is een cultureel landgoed met een voor Nederland uitzonderlijk karakter. Tijdens onze kerstopenstelling verrassen we de bezoekers met uitbundige kerstversieringen, prachtige bloemstukken en muziekoptredens in de eeuwenoude vertrekken van het kasteel. De intieme kerstmarkt in het koetshuis en bijgebouwen met onder andere handgemaakte kunst- en streekproducten biedt een ruime keus aan kerstcadeaus. Alle dagen is er kerstmuziek, knapperende houtvuren, glühwein en echte kaarsjes die de vensters verlichten. Kinderen kunnen hun eigen broodjes bakken op een vuur.