Esther Jousma

Directeur CultuurWerkt!

Met je baas naar die hilarische cabaretier? Doen, zegt Esther Jousma van CultuurWerkt! “Kunst en cultuur hebben positieve effecten op organisaties en zorgen voor verbinding, vitaliteit en creativiteit.”

“Met het bezoeken van een cabaretvoorstelling door de medewerkers van het AMC kunnen een chirurg en schoonmaakmedewerker in een andere setting in gesprek raken. Op de werkvloer gebeurt dat misschien minder snel. Het is een praktijkvoorbeeld van hoe een culturele activiteit kan verbinden en kan zorgen voor minder afstand”, Esther Jousma. Ze is directeur van CultuurWerkt!, een stichting die als doel heeft cultuurmakers met het bedrijfsleven te verbinden.

Als kunst en cultuur de werkvloer ontmoeten, kan er plots een optreden plaatsvinden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het overkwam de medewerkers van verschillende bedrijven, waaronder Xerox.

“Met dit soort creatieve interventies en podia op de werkvloer worden mensen verrast en kijken ze met een andere blik naar hun werkomgeving en naar hun collega’s. Kunst en cultuur zijn goede conversation starters. Ook als iets helemaal niet je smaak is, gebeurt er wat met je. Ze raken je altijd.”

Vitaliteit

Culturele en kunstzinnige activiteiten zijn volgens Jousma goed voor ons. “Ze reduceren werkstress. Wie uit de dagelijkse sleur wordt gehaald wordt op andere ideeën gebracht en sociale activiteiten zorgen voor een geluksgevoel. Kunst en cultuur zouden vanwege hun speelse karakter daarnaast een gunstige invloed kunnen hebben op angstige en depressieve gevoelens en een gevoel van fascinatie teweeg kunnen brengen.

Het zijn allemaal factoren die kunnen maken dat je je vitaler voelt, en dat vertaalt zich door naar de werkvloer. Kunst en cultuur zijn zo een vluchthaven voor overbelaste hersenen. Uit onderzoek van de app Mappiness uit 2013 blijkt dat in de top vijf van manieren om op te laden de derde plaats wordt ingenomen door tentoonstellingen, musea en bibliotheek, en de tweede plaats door theater, dansen en concerten.”

Creativiteit

Van medewerkers wordt in onze maatschappij veel gevraagd. Creativiteit bijvoorbeeld. “Creativiteit wordt door het World Economic Forum gezien als de derde belangrijkste skill voor medewerkers in 2020. Gelukkig kun je ook die stimuleren met culturele activiteiten.

Creativiteit wordt door het World Economic Forum gezien als de derde belangrijkste skill voor medewerkers in 2020.
 

Een ochtend in een museum, een dansvoorstelling of een theaterbezoekje zet mensen ertoe aan om op een andere manier te kijken en te denken. Die ruimte nemen is goed voor een organisatie en levert een klimaat op waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Een organisatie die uitnodigt om ontspanning te zoeken in cultuur investeert daarmee in vitaliteit, gezondheid en productiviteit.”

Dansen met je collega’s

Met kunst en cultuur kun je natuurlijk alle kanten op. De medewerkers van accountantskantoor PwC bekeken samen door virtual reality-brillen een dansvoorstelling. Een bron van schoonheid die net zo goed kan inspireren, zegt Jousma.

Muziek en dans hebben invloed op de mens. Zeker als iemand er zelf lijfelijk aan deelneemt. Het is een reden waarom bedrijven die zich bevinden aan de vooravond van grote veranderingen soms kiezen voor zogeheten wake up balls, waarbij medewerkers gezamenlijk bewegen onder leiding van een choreograaf.

Betekenis

Het past bij de zoektocht naar betekenis, zegt Jousma. Medewerkers willen niet alleen met hun werk bezig zijn, maar ook nieuwe ideeën opdoen. “Kunst en cultuur worden meer een onderdeel van onze levensstijl. Er zijn steeds meer crossovers van culturele instellingen, zoals het Van Loon Museum dat op een avond tijdens de tentoonstelling over Ferdinand Bol kroketten van de FEBO serveerde. Dat soort initiatieven maakt de drempel voor kunst en cultuur lager.”

 

Benieuwd wat CultuurWerkt! voor jouw organisatie kan doen? www.cultuurwerkt.nl