Sfeervol winterevenement Zuiderzeelicht

Arthur Japin herschreef voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het indrukwekkende volksverhaal ‘Het vrouwtje van Stavoren’. In het buitenmuseum komt deze eeuwenoude legende tot leven via licht, beeld en geluid in Zuiderzeelicht. Wandel deze kerstvakantie door de donkere straatjes en beleef het verhaal; een unieke ervaring!

VUUR solo-tentoonstelling Maria Roosen

Maria Roosen (1957, Oisterwijk) exposeert t/m 7 januari 2018 in Kunsthal KAdE in Amersfoort. In haar solotentoonstelling VUUR toont zij zowel nieuwe creaties als bestaand werk. Maria Roosen maakt beelden, tekeningen, aquarellen en installaties in verschillende materialen.

Bakkerijmuseum ‘de oude bakkerij’

In de schatkamers van de bakker hangt de sfeer van vroeger en de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Met enthousiasme, kennis en kunde van de bevlogen bakkers wordt u ontvangen.

Beleef The American Dream in Drenthe

Om de Amerikaanse droom te beleven, hoef je geen oceaan meer over te steken: het Drents Museum en de Kunsthalle Emden slaan de handen ineen voor de internationale dubbeltentoonstelling The American Dream. De tentoonstelling toont een spectaculair overzicht van Amerikaans realisme van 1945 tot heden.